به گزارش ایبِنا به نقل از پایگاه اطلاع رسانی بانک سپه، محمد کاظم چقازردی با ارائه آماری از میزان سرمایهگذاریهای بانک سپه طی سنوات اخیر در پروژههای مختلف اقتصادی گفت: بانک سپه با حمایت مالی از پروژههای راهبردی نفت وگاز، پتروشیمی، نیروگاه، سیمان، فولاد، کشاورزی و صنایعغذایی، بهداشت ودرمان، گردشگری علاوه بر افزایش تولید و اشتغال، سهم بسزایی در ایجاد درآمدهای ارزی در کشور داشته است.
* ایجاد اشتغال مستقیم برای بیش از ۱۰ هزار نفر
چقازردی اضافه کرد: بانک سپه در راستای تحقق سیاستهای اقتصاد مقاومتی و همسویی با راهبردهای اقتصادی کشور با مشارکت و تأمین مالی پروژه کلان اقتصادی برای بیش از ۱۰ هزار نفر بهصورت مستقیم ایجاد اشتغال کرده است.
وی با عنوان اینکه بانک سپه استفاده مؤثری از منابع ارزی و ریالی صندوق توسعه ملی داشته است افزود: میزان ۷۰۰ میلیون دلار تسهیلات در مرحله اخذ مجوز از صندوق توسعه ملی با عاملیت بانک سپه و مشارکت بانک ملت، تجارت و پارسیان بهمنظور بهسازی طرح تأسیسات و جمعآوری گازهای مشعل فلر یا سر چاهی مربوط به فاز دوم پالایش گاز بید بلند بهصورت سندیکایی در دست اقدام است.
چقازردی به حمایت بانک سپه از شرکت مهندسی و توسعه سروک آذر با پیشرفت ۹۸ درصدی که در حال اتمام است اشاره کرد و تصریح کرد: این پروژه در حال حاضر به تولید زود هنگام ۳۵ هزار بشکه نفت در روز رسیده است که درصورت فراهم شدن زمینههای جذب تسهیلات به ظرفیت نهایی ۶۵ هزار بشکه در روز خواهد رسید.
* حضور در پارس جنوبی کشور
وی همچنین رویکرد بانک سپه را تقویت توان داخلی و استفاده از ظرفیتهای بالقوه عنوان کرد و افزود: پیشرفت ۹۹ درصدی شرکت حفاری دانا کیش و پروژههای ۱۸A و ۱۸B میدان مشترک گازی پارس جنوبی مشترک بین ایران و قطر، حضور در تسهیلات سندیکایی برای اجرای پروژههای شرکت توسعه نفت وگاز صبای کنگان با ۸۰ درصد پیشرفت فیزیکی بخش دیگری از اقدامات بانک سپه است.
* حضور در صنایع فولاد و قطار شهری
چقازردی با تأکید بر حمایت از تولید و رونق اقتصادی در بانک سپه در راستای عمل به منویات مقام معظم رهبری از بررسی طرح قرارداد تسهیلات ۹۰۰ میلیارد ریالی مربوط به پروژه تولید لولههای بدون درز گالوانیزه شرکت فولاد تجارت طروق در استان سمنان، حمایت از تولید نفت و گاز شرکت توسعه نفت و گاز صبا اروند با ظرفیت تولید ۵۵ هزار بشکه نفت در روز که دارای پیشرفت فیزیکی ۷۰ درصد و حمایت از پروژه تولید پلی پروپیلن شرکت هیرسا پلیمر سمند واقع در خوزستان، ماهشهر با ۱۷ درصد پیشرفت فیزیکی خبر داد.
مدیرعامل بانک سپه همچنین به اختصاص دو هزار و ۲۰۰ میلیارد ریال به عاملیت بانک سپه و مشارکت بانک رفاه کارگران به پروژه قطار شهری کرمانشاه، مشارکت در تسهیلات سندیکایی به ارزش ۴۴۳ میلیارد و ۱۸۴ میلیون دلار به عاملیت بانک پارسیان و مشارکت بانکهای سپه، ملی و صنعت و معدن برای پروژه تولید کاغذ از باگاس واقع در استان خوزستان و طرح تسهیلات تکمیلی تولید باطری خودرو شرکت تولیدی و بازرگانی اشجع باطری واقع در شهر اردبیل که با مشارکت بانک سپه به بهرهبرداری رسیده و در حال حاضر طرح توسعه برای تولید انواع USB توسط همین شرکت ۲۵ درصد پیشرفت فیزیکی داشته است، اشاره کرد.
چقازردی بر لزوم شناسایی و تزریق منابع مالی برای فعالسازی واحدهای تولیدی، صنعتی و... توسط مدیران مناطق تأکید و اظهارکرد: طرح تولید شمش از منیزیم و کلسینه شرکت تیوا تجارت ماهان به مبلغ ۵۰۰ میلیارد ریال با ۷۰ درصد پیشرفت فیزیکی و مبلغ دو هزار میلیارد ریال تسهیلات از محل منابع داخلی بانک برای طرح تولید فولاد شرکت فولاد جهانآرا اروند که دارای ۸۰ درصد پیشرفت فیزیکی ازجمله فعالیتهای بانک سپه در این خصوص است.
* حضور در نیروگاههای برقی کشور
وی در خاتمه به حمایت بانک سپه از طرح تولید ۵۰۰ مگاوات برق شرکت مولد نیروگاهی هریس با ۹۸ درصد پیشرفت فیزیکی و طرح تولید ۴۶۰ مگاوات برق شرکت سبلان برق امید با ۷۰ درصد پیشرفت فیزیکی، طرح تولید انواع تخته فشرده و ام دی اف شرکت پاک چوب خوزستان با ۴۰ درصد پیشرفت فیزیکی، حمایت از طرح تولید سیمان خاکستری شرکت سیمان تیس چابهار به ظرفیت یک میلیون تن در سال و تخصیص اعتبار به منظور اتمام واحد مجتمع اقامتی و رفاهی و سرگرمی شرکت آریا جهش شرق در خراسان شمالی شهر بجنورد که تاکنون ۷۰ درصد پیشرفت فیزیکی داشته است را از دیگر اقدامات بانک در راستای حمایت از صاحبان مشاغل و تولیدکنندگان عنوان کرد.